Uitvaartbenodigdheden Voor Overledenenverzorging - Ansata B.V.

Uitvaartbenodigdheden voor de perfecte opbaring van overledenen

Bij Ansata B.V. bieden we uitvaartbenodigdheden aan, waarmee je de overledenen perfect kan verzorgen en opbaren. Zo kan je bij ons terecht voor verzorgingsbenodigdheden, instrumenten, persoonlijke bescherming en hygiëne en cosmetica. Onze producten zijn geselecteerd op jarenlange ervaring. Ze worden dan ook door ons zelf in de praktijk gebruikt. Wij vertellen je graag wat meer over onze producten en waarom ze voor jouw onderneming relevant kunnen zijn.

Verzorgingsbenodigdheden

Onze verzorgingsbenodigdheden zijn bedoeld om de overledene zowel te desinfecteren als te reinigen. Ofwel, te verzorgen. Voor het verzorgen van het gezicht gebruiken wij diverse middelden. Zo gebruiken wij droogshampoo of Eepco waterloos shampoo om de haren van de overledene te wassen. Na het masseren van de haren met één van deze shampoos hoeven ze niet uitgespoeld te worden. Om de gesloten ogen een natuurlijke uitstraling te geven gebruiken wij ovalen geperforeerde of ronde gladde oogkapjes. Het ooglid is met behulp van van Eepco Easystay vaseline uitstekend over het oogkapje te sluiten. De neus en de mondholte kunnen worden gereinigd met onze lontwatten. Deze nemen veel vocht op en laten geen pluisjes achter. Bovendien kunnen ze gebruikt worden als mondvulling. Droge plekjes op de wangen kunnen worden behandeld met vaseline. Als gevolg wordt de huid soepeler en raakt het gehydrateerd.

 

Vaak heeft een overledene wondjes verspreid over het lichaam. Het is erg belangrijk dat deze goed gedesinfecteerd en verzorgd worden om (versnelde) ontbinding te voorkomen. Het gehele lichaam wordt eerst schoongemaakt met onze Sterillium desinfectiespray. Grote wonden kunnen vervolgens worden gedicht met onze halfgebogen of halve cirkel naalden en hechtdraad. Om lekkage van de wonden tegen te gaan, kunnen ze worden gevuld met onze lontwatten. Daarnaast kunnen niet zichtbare delen van de overledene ingepakt worden in folie. Kleine wonden kunnen snel en lekdicht gesloten worden met behulp van onze Eepco wondlijm. Hechtingen en kleine wondjes kunnen vervolgens worden afgedekt met tape. Door de structuur en kleur valt deze bijna niet op.

Alle verzorgingsbenodigdheden kunnen netjes opgeborgen worden in onze koffers. Wij hebben twee varianten: één draagkoffer en één koffer met trolley systeem.

verzorgingsbenodigdheden
instrumenten

Instrumenten

Wij hebben verschillende instrumenten waar overledenen mee verzorgd kunnen worden. Zo kan de aneurysma haak bijvoorbeeld gebruikt worden om een kunstgebit eruit te halen. De separator gebruikt worden om de mond te openen en open te houden tijdens het desinfecteren en reinigen. Bij het reinigen van de neus- en mondholte kunnen lontwatten beetgehouden worden met een pincet. Zo kunnen ook dieper gelegen gedeeltes goed gereinigd worden. Daarnaast kan de pincet onder andere gebruikt worden tijdens het hechten. Met de pincet heb je meer grip, waardoor het eenvoudiger kan zijn om de naald door stug huid te halen. Tijdens het hechten van de mond kunnen de lippen opzij gehouden worden met behulp van de aneurysma haak. Het hechtdraad kan ten slotte afgeknipt worden met een van onze scharen.

Over het algemeen is het tijdens het verzorgen van een overledene niet nodig om een incisie aan te brengen. Echter, voordat een overledene gecremeerd mag worden is het wettelijk verplicht dat een pacemaker verwijderd is. Om de pacemaker te verwijderen kan er een incisie worden aangebracht met onze scalpel. Vervolgens kan de huid en bindweefsel aan de kant worden gehouden met een separator of aneurysma haak. Zo is de pacemaker makkelijk bereikbaar.

Persoonlijke bescherming en hygiëne

Naast de verzorging van de overledene moet je ook letten op je persoonlijke bescherming en hygiëne. Voor en na de behandeling kan je de handen desinfecteren met Idyl handgel. Daarnaast kunnen de handen beschermd worden tegen chemicaliën met onze Nitril handschoenen. Deze hebben een uitstekende pasvorm voor elk formaat handen. Het lichaam kan beschermd worden met behulp van ons schort. Deze is in diverse maten verkrijgbaar en heeft vloeistof bestendigde zones op onder andere de borst, buik en armen.

Instrumenten en naalden kunnen worden gereinigd met onze 70% alcohol oplossing. Vervolgens kunnen de instrumenten worden opgeborgen in een Aluminium cassette. Ook voor naalden hebben wij een speciaal roestvrijstalen cassette. Zo hoeven deze niet tussen de instrumenten rond te slingeren. Beide cassettes zijn gemakkelijk te reinigen vanwege de ronde vormen.

Persoonlijke bescherming en hygiëne

Cosmetica

Het is de bedoeling dat de overledene er zo natuurlijk mogelijk uitziet bij de opbaring. Ook is het belangrijk dat de overledene op zichzelf lijkt. Daarom is het cruciaal om een goede balans te vinden in de hoeveelheid cosmetica bij een opbaring. In onze cursus “Make-up en camouflage” leer je hier meer over.

Voor iedere huidskleur en huidtype hebben wij een geschikte foundation. De foundation wordt verkocht in twee pallets, licht en donker. Elk pallet heeft een groot scala aan tinten. De foundation kan worden aangebracht met onze poederborstel of stippel borstel. De foundation heeft een zeer goede dekking en zal niet condenseren bij lage temperaturen. Om de lippen een natuurlijke kleur te geven gebruiken wij lip trio. Deze pallet beschikt over drie tinten. Ook zijn de kleuren te mengen, om een groter scala aan kleuren te creëren.

cosmetica
Oneffenheden en wondjes op de huid kunnen worden gecamoufleerd met behulp van cosmetica. Zo hebben wij een camouflagepallet met vijf kleuren. De camouflage kan op de huid aangebracht worden met speciale make-up sponsjes. Hevige verkleuring aan bijvoorbeeld het gezicht of de handen kunnen worden gecamoufleerd met behulp van airbrush. De airbrush gebruikt een speciale techniek, waardoor make-up vernevelt wordt. Zo ben je er zeker van dat je niet teveel make-up gebruikt en de overledene er natuurlijk uitziet. Als je geen ervaring hebt met de airbrush, dan is onze cursus “Make-up aanbrengen met airbrush” wellicht wat voor jou. Wij verkopen niet alleen een airbrush set, maar ook 20 verschillende kleuren foundation die erbij gebruikt kunnen worden.

Al het aangebrachte make-up kan vervolgens worden gefixeerd en gematteerd met onze transparante poeder. Deze poeder is eenvoudig aan te brengen met onze poeder verstuiver.

Samengesteld pakket voor overledenenverzorging

Ben jij een startende overledenenverzorger? Of ben je toe aan een nieuwe set verzorgingsbenodigdheden, instrumenten, persoonlijke bescherming en cosmetica? Neem dan gerust contact met ons op. Samen kunnen wij een mooi pakket samen stellen van de beste producten tegen een zeer scherpe prijs! Ideaal toch?