Maak Kennis Met Rens De Peijper En Paula Swinkels - Ansata B.V.
Hallo, wij zijn Ansata
Over ons

Ansata is in 2017 opgericht door Rens de Peijper en Paula Swinkels vanuit de wens om voor alle families mooie opbaringen te verzorgen. Ansata symboliseert dit. Crux Ansata is afgeleid van het oud-Egyptische symbool de ankh. Dit symbool staat onder andere voor ‘de sleutel naar een mooie dood of een goede dood’. Voor ons betekent de ankh of Ansata de sleutel naar een mooie opbaring en een fijne laatste herinnering.

Rens verloor in korte tijd zijn zus en zijn zoontje. Afscheid nemen was maar heel kort mogelijk omdat zowel Anita als Skylar vreselijk snel achteruitgingen. Deze laatste herinnering staat nog steeds op zijn netvlies gebrand en heeft zijn leven voor altijd beïnvloed.

Rens gaf zijn huidige baan op en ging in de uitvaartbranche werken, hij wilde families een mooi afscheid verzorgen. Al snel bleken de mogelijkheden beperkt en ging hij in het buitenland op zoek naar mogelijkheden.

De oplossing werd gevonden in Frankrijk, waar Rens de opleiding tot thanatopracteur is gaan volgen. Terug in Nederland heeft Rens, samen met zijn vrouw Paula, de technieken van thanatopraxie bijgeschaafd en doorontwikkeld, zodat de overledenen opgebaard worden op een manier wat past binnen onze opbaarcultuur. En vooral ook binnen beider missie om voor iedereen een mooi en zorgeloos afscheid mogelijk te maken.

Samen hebben Rens en Paula vele cursussen en trainingen in binnen- en buitenland op het gebied van overledenenverzorging, reconstructie van het gelaat en thanatopraxie gevolgd. Deze kennis hebben ze aangescherpt met literatuuronderzoek van vele wetenschappelijke studies. En brengen Rens en Paula, samen met hun team, dagelijks in de praktijk. Ze zijn in staat om elke opbaring goed en mooi te laten verlopen, zonder traumatische aanblikken. Met veel passie en enthousiasme dragen ze graag hun kennis en kunde over aan overledenen-verzorgers, uitvaartondernemers, uitvaartleiders en thanatopracteurs.

“Als officiële opleidingsinstelling zijn wij er voor starters en ervaren professionals.”

In de toekomst willen Rens en Paula samen met collega- overledenenverzorgers en thanatopracteurs in Nederland en België ervoor zorgen dat elke familie een mooie herinnering heeft aan hun overleden dierbare. Het opbaren van overledenen samen met alle collega’s in beide landen naar een veel hoger niveau tillen door goede en waardevolle opleidingen en cursussen te bieden. En wellicht ook voor Duitsland. Dat zou fantastisch zijn.

 

Biocidenwetgeving

 

Anderzijds zorgen we bij Ansata B.V. voor de registratie van balsemvloeistoffen. Elke conserverende vloeistof dient toegelaten te worden tot de biocidenwet. Wanneer de vloeistof niet toegelaten is, mag de vloeistof niet gebruikt worden tijdens een thanatopraxie behandeling. Dit geldt ook voor andere vloeistoffen. Ook voor een vloeistof waar alcohol de werkzame stof is in plaats van formaline. Wij zijn ervan overtuigd dat formaline de best werkzame stof is voor het goed en mooi conserveren van de overledene. Om die reden hebben we gezocht naar formaline vloeistof met de laagste dampwaarden. Zo kan de thanatopraxie behandeling zo veilig mogelijk worden uitgevoerd.

Op dit moment is er nog geen enkele balsemvloeistof toegelaten op de product type 22 (PT22) lijst van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Het is ons ideaal om Genelyn balsemvloeistoffen toegelaten te krijgen in Europa. Echter ligt de focus in de eerste plaats in Nederland. Zodoende kunnen we onze passie blijven uitoefenen en delen met onze collega’s.

Alle flessen samen Klein