Complexe Thanatopraxie Behandelingen - Training Door Ansata B.V.

Training

Complexe thanatopraxie behandelingen

Ben jij een gediplomeerd thanatopracteur? In dat geval ervaar je wellicht problemen met complexe thanatopraxie behandelingen. Onze training “Complexe thanatopraxie behandelingen” helpt jou je kennis te vergroten in onderwerpen als oedeem, obductie en gasvorming. Ook helpen wij je beter om te gaan met deze situaties. Zo kan je de de kwaliteit van je balsemingen verhogen. Indien gewenst komen we bij je langs wanneer je met een complexe behandeling wilt gaan starten. Zo kunnen wij samen met jou de thanatopraxie behandeling uitvoeren. Dit is wel zo fijn! Zelf zorg je voor een geschikte verzorgingsruimte en de benodigde materialen. Wij zorgen voor de juiste balsemvloeistoffen en trainen je in verschillende technieken.

Complexe thanatopraxie behandelingen

 • klok één behandeling: ± 3 uur
 • prijs 580,- per behandeling
 • locatie Op locatie van de trainee
 • locatiein overleg
 • PE 9 PE punten - NIT
 •  

  Voor wie?

  De training “Complexe thanatopraxie behandeling” is bedoeld voor gediplomeerd thanatopracteurs. 

   

  Heb je vragen over de training?

  Neem contact met ons op  Tijdens de training “Complexe Thanatopraxie Behandelingen” komen verschillende elementen aan bod. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan:

  • Welke thanatopraxie instrumenten en balsemvloeistoffen je het beste kunt gebruiken in bepaalde situaties;
  • Wat voor een invloed een bepaalde ziekte kan hebben op de overledenen gedurende de opbaring;
  • Hoe invloeden van bepaalde ziektes kunnen worden beperkt worden of uitgesloten;
  • Kennis over reactie van balsemvloeistoffen op medicijnen en/of ziekten;
  • Hoe je bepaalde technieken het beste toepast;

  Onze training kan gevolgd worden in verschillende complexe situaties:

  Oedeem

  In het ziekenhuis wordt er vaak een grote hoeveelheid vocht ingediend als een patiënt ernstige gezondheidsklachten heeft. Het lichaam van een patiënt kan daardoor aanzienlijk veranderen. De patiënt ziet er dan ook soms opgeblazen uit door ophoping van vocht onder het huidoppervlak. Dit verschijnsel wordt oedeem genoemd. Als deze patiënt komt te overlijden, kan oedeem een traumatische ervaring opleveren voor de nabestaanden. Niet alleen omdat de overledene een ander uiterlijk heeft, maar ook omdat het vocht kan gaan lekken. Het is daarom belangrijk dat oedeem verholpen wordt. Het lekken kan worden tegen gegaan door thanatopraxie toe te passen. De achteruitgang van het lichaam komt daardoor stil te liggen. Ook kan thanatopraxie er voor zorgen dat een deel van het toegediende vocht wordt afgedreven. Zo kan de overledene toch toonbaar blijven tot aan de uitvaart.

  De thanatopraxie behandeling vergt echter andere technieken en balsemvloeistoffen dan een behandeling zonder complicaties. Voor een zorgeloze opbaring is het daarom erg belangrijk dat een thanatopracteur deze technieken en kennis beheerst.

  Thanatopraxie na obductie

  Nadat iemand komt te overlijden wordt de doodsoorzaak vastgesteld door middel van uitwendig en inwendig onderzoek. Dit proces wordt obductie genoemd. Als gevolg van het onderzoek kan bijvoorbeeld het adersysteem niet langer een gesloten systeem zijn. Daardoor is een lichte balseming na obductie niet op dezelfde wijze uit te voeren als zonder obductie. Doordat de behandeling vaak complexer is, heeft de thanatopracteur kennis nodig van de juiste materialen en speciale technieken. Alleen dan kan de behandeling hetzelfde resultaat opleveren als wanneer er geen obductie heeft plaatsgevonden. Tijdens deze training wordt uitgelegd hoe bijvoorbeeld hypodermische technieken een belangrijke rol spelen na obductie. Ook wordt behandeld hoe het lichaam en de organen op een goede manier geconserveerd kunnen worden. Kortom. de thanatopracteur wordt klaargestoomd om kwalitatieve opleveringen te realiseren na obductie.

  Thanatopraxie na orgaandonatie

  Na een orgaandonatie is het adersysteem vaak niet meer intact. Ook kan de huid voor een aanzienlijk deel verwijderd zijn. Met behulp van thanatopraxie zorgt de thanatopracteur er niet alleen voor dat de overledene geconserveerd wordt. Ook zorgt men dat de gevolgen van de orgaandonatie niet langer zichtbaar zijn. Met de juiste thanatopraxie technieken zijn onder andere lekkages als gevolg van de huiddonatie te stoppen. Ook kunnen ledematen verstevigd worden na een botdonatie.

  Gasvorming in weefsels

  Na het overlijden kan er een explosieve groei van bacteriën ontstaan in het lichaam. Als gevolg kan er in hoog tempo gasvorming in weefsels ontstaan. Daardoor kan de gesteldheid van een overledene hard achteruit gaan. Dit proces kan gestopt worden door middel van het toevoegen van specifieke stoffen aan de balsemvloeistoffen. Ook dient deze behandeling met een andere thanatopraxie techniek te worden uitgevoerd. Wanneer er te laat gasvorming geconstateerd wordt, kunnen er ongewenste gevolgen zijn tijdens de opbaring. Het is daarom belangrijk dat de juiste behandeling direct gestart wordt na het constateren van gasvorming. Zo kan kennis over het voorkomen en bestrijden van gasvorming al een groot verschil maken!

  Desondanks zal airbrush vaak nog nodig zijn na de thanatopraxie behandeling. Echter kan een overledene wel worden opgebaard zonder traumatische ervaringen voor de nabestaanden. Heb je geen of weinig ervaring met het aanbrengen van make-up door middel van airbrush? Ook dan kunnen wij je verder helpen. Na het volgen van onze training “Make-up aanbrengen met airbrush” ben jij een expert op dit gebied.

  Sterk vermagerd gelaat meer vulling geven

  Wanneer een patiënt langdurig of ernstig ziek is, raakt het lichaam vaak sterk vermagerd. Zo kan na het overlijden het gelaat er uitgemergeld uitzien. Wat zodoende voor de familie een akelig aanzien geeft! Door bijvoorbeeld gebruik te maken van speciale fillers, zijn de scherpe randen van het lichaam af te halen. Wanneer de juiste verhoudingen in de gaten worden gehouden, krijgt het gelaat weer zijn zachte contouren. Een aangename opbaring is door de thanatopraxie behandeling weer mogelijk!

  Al met al heeft onze complexe thanatopraxie training je veel te bieden! Wil je meer weten over een van de onderwerpen die aanbod komen? Of wil je bijvoorbeeld graag een training volgen in een ander complex onderwerp? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Dit kan zowel per e-mail als telefonisch.

   Na bijwonen van de training ontvang je een certificaat van deelname

    

   Datum is vast te stellen samen met de trainee op het moment dat gewenst is.